Επίσκεψη στην Περιφ. Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης

Επίσκεψη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
 

O Γ.Γ. της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Κων/νος Τσαμαδιάς στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας στο Ν. Ροδόπης επισκέφθηκε τους Δήμους Κομοτηνής και Σαπών στους οποίους λειτουργούν Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς και Δήμους στους οποίους το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, η Σχολή Γονέων, η Ν.Ε.Λ.Ε. και τα αυτόνομα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν αναπτύξει τμήματα μάθησης για τη διά βίου εκπαίδευση και επιμόρφωση ενηλίκων πολιτών, πολιτών 18 ετών και άνω, της περιοχής.
       

Εντυπωσιακή σε αριθμό και ενδιαφέρον είναι η συμμετοχή των πολιτών όλων των εκπαιδευτικών επιπέδων και των κοινωνικοικονομικών κατηγοριών. Εντυπωσιακότερη όμως είναι η διάθεση συμμετοχής των ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών και κυρίως των γυναικών, τόσο στα γενικά όσο και σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, στην οποία παρευρέθη και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο κ. Τσαμαδιάς, στην ομιλία του υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι:
        
«...η συγκρότηση και λειτουργία ενός έντιμου, ποιοτικού και αποτελεσματικού συστήματος διά βίου εκπαίδευσης και επιμόρφωσης ενηλίκων, που ήταν ζητούμενο για τη χώρα, επί κυβερνήσεως Καραμανλή προχωρεί σημαντικά με όραμα, με σχέδιο, με αποφασιστικότητα και με ταχύ ρυθμό. Η χώρα από ουραγός καθίσταται ένα καλό παράδειγμα μεταξύ των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο…».
  
Ανακοίνωσε επίσης ότι κατά την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο είναι διαθέσιμες στους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 16.897 θέσεις εκπαίδευσης (383 στα Σ.Δ.Ε., 5.490 στα Κ.Ε.Ε., 2.415 στις Σχολές Γονέων, 2.237 στις Ν.Ε.Λ.Ε., 195 στο πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες, 3.600 στο επιμορφωτικό πρόγραμμα αγωγής υγείας, 2.187 στην πληροφορική, 390 για την εκπαίδευση αγροτών) σε ποικιλία 130 εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων.
        
Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε ότι:
«Η συντεταγμένη ανάπτυξη του συστήματος της διά βίου εκπαίδευσης και επιμόρφωσης ενηλίκων στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διασφαλίζει μια από τις βασικές προϋποθέσεις ώστε αυτή να αποτελεί διαχρονικά μια περιφέρεια ανάπτυξης, απασχόλησης, ευημερίας για όλους τους πολίτες της και κοινωνικής συνοχής».

 

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ