ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες 6/12/2011, υπό την αιγίδα και συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του ΥΠΔΒΜΘ και με υποστήριξη της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας, εκπαιδευτική εκδήλωση τεχνολογίας & επιχειρηματικότητας, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, με θέμα ‘Ευκαιρίες σύγχρονης Επιχειρηματικότητας: Εφαρμογές ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας & Εφαρμογές Κινητής Τηλεφωνίας (Modern Enterpreunership: Video Games & Mobile Applications).

Η εκδήλωση αφορούσε στους καταρτιζόμενους πληροφορικής στα Δημόσια ΙΕΚ της νοτιοανατολικής Αττικής, παρευρέθηκαν ωστόσο και φοιτητές πληροφορικής ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, καταρτιζόμενοι από ιδιωτικά ΙΕΚ, μαθητές πληροφορικής από Επαγγελματικά Λύκεια καθώς και επαγγελματίες του χώρου. Πραγματοποιήθηκε στο Δημόσιο ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου, η διεύθυνση του οποίου (Δ. Κυριακός & Ε. Σπυρίδου) είχε την οργανωτική ευθύνη.

Ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης κ. Ευθύμιος Μπάκας, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε:
- Στην επερχόμενη δράση εκσυγχρονισμού των προγραμμάτων σπουδών των ΙΕΚ και την έμφαση που θα δοθεί στην ανάπτυξη των νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών και στις ειδικότητες που συνδέονται με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, καθώς και
- Στις επαγγελματικές προοπτικές και τις ευκαιρίες επιχειρηματικότητας που ανοίγονται στους νέους καταρτιζόμενους στα ΙΕΚ, μέσα από ειδικότητες αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης όπως αυτές της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα που ακολούθησε, περιελάμβανε δύο ενότητες:
- Στην πρώτη παρουσιάστηκαν θέματα σχεδίασης, ανάπτυξης και έκδοσης των τεχνολογικών εφαρμογών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στο χώρο και ορισμένες από αυτές και διεθνώς όπως η Jinxsoft, OpenIT Information Technology solutions’, SDS games, Mas-ela.com & Globo mobile.
- Στη δεύτερη ενότητα αναδείχθηκαν θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας για τους καταρτιζόμενους στα ΙΕΚ, στο πεδίο των εφαρμογών ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας & εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας. Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω εξειδικεύσεις προσφέρονται ως σύγχρονες επαγγελματικές ειδικότητες στα δημόσια ΙΕΚ και βάσει αυτού απόφοιτοι ΙΕΚ περιέγραψαν την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Χαιρετισμό απηύθυναν και η Αντι-περιφερειάρχης Αθηνών κ. Μ. Καρακλιούμη, η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη για εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας και στην ένταξη των Νέων Τεχνολογιών στη Δημόσια Διοίκηση και η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Κα Μ. Ανδρούτσου που εξέφρασε την υποστήριξη στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών προς όφελος των πολιτών και στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης επιχειρηματικού πνεύματος για ένα βιώσιμο μέλλον.
Πληροφορίες: Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, Γρ. Γενικού Γραμματέα, τηλ: 213.1311692
 

 

 

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ