ΗΜΕΡΙΔΑ/ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ
ΗΜΕΡΙΔΑ/ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης διοργάνωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης ημερίδα/τεχνικό σεμινάριο με θέμα την Ανάπτυξη Πλαισίων Προσόντων στους κλάδους του Τουρισμού, του Εμπορίου και του Αγροτικού Τομέα και την αντιστοίχισή τους με το Εθνικό και το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων.

 

 

Στην ημερίδα προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των φορέων Ανάπτυξης και Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης, των Φορέων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του Τουρισμού, του Εμπορίου και του Αγροτικού Τομέα, εκπρόσωποι Ιδρυμάτων και Φορέων που παρέχουν Εκπαίδευση και Κατάρτιση στους παραπάνω κλάδους, καθώς και εκπρόσωποι των Κοινωνικών Εταίρων.

 

Κατά την έναρξη των εργασιών της ημερίδας διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί των κ. Ευθυμίου Μπάκα, Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης, κας Ευαγγελίας Σχοιναράκη – Ηλιάκη, Νομάρχη Ηρακλείου και κ. Απόστολου Κλινάκη, Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης. Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι Κρήτης κ. Ευάγγελος Καπετανάκης απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες.

Ενημερωτικές εισηγήσεις για το Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων έκαναν εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης οι κυρίες Τ. Τσουμάρα και Ν. Λεονάρδου, ενώ εξειδικευμένες ομιλίες σχετικά με τα Πλαίσια Προσόντων έκαναν για τον κλάδο του Τουρισμού ο κ. Ν. Σκουλάς, πρώην Υπουργός Τουρισμού, για τον κλάδο του Εμπορίου η κα Ε. Αποστολάκη, μέλος του ΔΣ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και για τον κλάδο του Αγροτικού Τομέα ο κ. Χ. Θανόπουλος, επιστημονικός συνεργάτης του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε κατατέθηκαν εκ μέρους των παρευρισκομένων προβληματισμοί, όπως τα στενά χρονικά όρια για την υλοποίηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, καθώς και η ανάγκη για ακριβή καταγραφή των προσόντων στους επιμέρους κλάδους, ώστε αφενός να εκπονηθούν τα κλαδικά πλαίσια σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς εργασίας και αφετέρου να προσαρμοστούν τα αντίστοιχα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που στοχεύουν στην προβολή του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων στις Περιφέρειες της χώρας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και των επιμέρους κλάδων για την ενεργή συμβολή τους στην ανάπτυξη του Πλαισίου. Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, ως Εθνικό Σημείο Συντονισμού για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων, έχει αναλάβει την διοργάνωση αυτών των δράσεων.

Παρουσιάσεις

Τίνα Τσουμάρα

EΣΕΕ

Νταίζη Λεονάρδου

Σκουλάς

Θανόπουλος

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ