Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης με αντιπροσωπεία των Διευθυντών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/9/2010, συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης, κου Ευθυμίου Μπάκα, με αντιπροσωπεία των Διευθυντών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν συνολικά τα ζητήματα σχετικά με την έγκαιρη έναρξη και την αποτελεσματική λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Το μόνο θέμα το οποίο έθεσαν οι εκπρόσωποι των Διευθυντών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας ήταν η ανάγκη απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών και συμπλήρωσης των κενών με εκπαιδευτικούς αυξημένου ωραρίου.

 

Ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης τόνισε από την πλευρά του ότι:

  •  ‘Kαταβλήθηκε από νωρίς κάθε προσπάθεια, ώστε όλα να λειτουργήσουν έγκαιρα στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και στα πλαίσια αυτά άλλωστε, διενεργήθηκε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία προκήρυξης, αξιολόγησης και τοποθέτησης -μετά από αντίστοιχες αποσπάσεις- των ίδιων των Διευθυντών, οι οποίοι είναι ήδη στις θέσεις τους στα σχολεία’.
  • ‘Η ίδια διαδικασία προγραμματισμού έχει εκπληρωθεί και σε ό,τι αφορά την κατάρτιση καταλόγου από μόνιμους εκπαιδευτικούς, με εμπειρία διδασκαλίας στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, με βάση τις ειδικότητες των μαθημάτων (εγγραμματισμών) και με αντίστοιχη κατανομή τους ανά περιφέρεια και σχολείο, καθώς και αντίστοιχη διαδικασία, από πλευράς του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. για την κατάρτιση καταλόγων για εκπαιδευτικούς με σύμβαση μίσθωσης έργου’.
  • ‘Ωστόσο, με βάση τις ιδιαιτερότητες του φετινού εκπαιδευτικού έτους, όπου πολλοί εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτήθηκαν, όλα πρέπει να ειδωθούν στα πλαίσια ενός συνολικού σχεδιασμού κάλυψης των αναγκών σε εκπαιδευτικούς. Ως εκ τούτου, η ανακοίνωση των παραπάνω καταλόγων για αποσπάσεις μονίμων εκπαιδευτικών και προσλήψεις με συμβάσεις έργου, θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα, αρκετά πριν ανοίξουν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας στις αρχές Οκτωβρίου, αλλά αφού έχουν καλυφτεί τα κενά στα ημερήσια σχολεία τα οποία ξεκινούν νωρίτερα στις 13 Σεπτεμβρίου’.
     

 

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ