Εκδήλωση απονομής Πιστοποιητικών στους αποφοίτους του αυτόνομου εκπαιδευτικού προγράμματος «Οδυσσέας» - «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό» του Νομού Αττικής

Στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου «Απόλλων» της Νομαρχίας Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής Πιστοποιητικών στους αποφοίτους του αυτόνομου εκπαιδευτικού προγράμματος «Οδυσσέας» - «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό» του Νομού Αττικής.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκουκης, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κου Άρη Σπηλιωτόπουλου και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευαισθησία του Υπουργού για τα θέματα εκπαιδευτικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο Γενικός Γραμματέας χαρακτήρισε αιχμή του δόρατος τις δράσεις του προγράμματος «Οδυσσέας» και μίλησε για τις συνεχείς προσπάθειες αναβάθμισής της Γ.Γ.Δ.Β.Μ., με ιδιαίτερο στόχο την επιμόρφωση και την κοινωνική ένταξη των μεταναστών. Συγχαίροντας τους μετανάστες ζήτησε και τη δική τους συνδρομή στην περεταίρω ενίσχυση του προγράμματος με την διάδοση της εμπειρίας τους και σε άλλους συμπολίτες, ενισχύοντας αποτελεσματικά τον θεσμό της ζωντανής διαφήμισης. Τέλος απένειμε τα πιστοποιητικά ευχόμενος στους αποφοίτους καλή σταδιοδρομία.

Στη δική του ομιλία ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων Θεόδωρος Καρλαύτης τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελείται από το Ινστιτούτο και παράλληλα επεσήμανε την άψογη συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών για την επίσπευση των διαδικασιών ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Εκ μέρους του Νομάρχη Πειραιά απηύθυνε χαιρετισμό και ο Αντινομάρχης Παιδείας Γιώργος Τσιρίδης που απένειμε και πιστοποιητικά σε εκπαιδευθέντες. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Άννα Στάμου.

Στην εκδήλωση επιδόθηκαν επίσης τα «πιστοποιητικά επάρκειας γνώσης της ελληνικής γλώσσας και γνώσης στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού» των επιτυχόντων στις εξετάσεις της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης, σε όσους είναι υπήκοοι τρίτων χωρών προκειμένου να αποκτήσουν το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος.

 

 

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ