Επίδοση «Πιστοποιητικών επάρκειας γνώσης της Ελληνικής γλώσσας και γνώσης στοιχείων Ελληνικής ιστορίας και Ελληνικού πολιτισμού» από τον Γενικό Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης Καθηγητή Κωνσταντίνο Κουσκούκη σε μετανάστες στο Ρέθυμνο

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου στο Ρέθυμνο, ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης επέδωσε τα «Πιστοποιητικά επάρκειας γνώσης της Ελληνικής γλώσσας και γνώσης στοιχείων Ελληνικής ιστορίας και Ελληνικού πολιτισμού» στους επιτυχόντες μετανάστες του Νομού Ρεθύμνης στις εξετάσεις της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης.

Νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας είχε συνεργασία με το Νομάρχη Ρεθύμνης κ. Γεώργιο Παπαδάκη. Στη συνάντησή τους συζητήθηκε η περεταίρω ανάπτυξη των δομών της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. στο Νομό Ρεθύμνης.

Ο Γ.Γ. μίλησε για το σημαντικό έργο που επιτελείται και τη μεγάλη σημασία που έχει για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη του Ρεθύμνου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα δυο Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργούν στο Νομό. Ο Νομάρχης από την πλευρά του αναφέρθηκε με τα πλέον ευμενή σχόλια στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, θεωρώντας την ως έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος του Υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση της Δια Βίου Μάθησης στην ευρύτερη περιοχή. Στόχο που καθόρισε ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος. Στη συνέχεια ο Γ.Γ. επιθεώρησε τις σχολικές μονάδες Ζωνιανών και Ανωγείων.

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ