Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης Καθηγητή Κωνσταντίνου Κουσκούκη πραγματοποιήθηκαν οι τελετές απονομής διπλωμάτων στους αποφοίτους των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας, Τρικάλων και Δικαστικών Φυλακών Τρικάλων.

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας, Τρικάλων και Δικαστικών Φυλακών Τρικάλων, ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης απένειμε τα διπλώματα στους αποφοίτους των Σχολείων.

Οι απόφοιτοι των Σχολείων, με την επιτυχημένη ολοκλήρωση των σπουδών τους, απέδειξαν ότι ποτέ δεν είναι αργά για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, τη δουλειά και τη σταδιοδρομία.  

Ο Γενικός Γραμματέας μετέφερε τον χαιρετισμό του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου και αναφέρθηκε στην ευαισθησία του κ. Υπουργού για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και κυρίως αυτά στα οποία φοιτούν άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι αυτή των κρατουμένων.

Ο Γ.Γ. τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η λειτουργία των Σχολείων αυτών , επισημαίνοντας ότι εκτός από τη μεγάλη συμβολή τους στη βελτίωση της κοινωνικής συνοχής και στη καταπολέμηση της ανεργίας στην περιφέρεια, οδηγούν και στην κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων, δίνοντάς τους την ευκαιρία για μια νέα αρχή στη ζωή τους.

Όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο Υπουργός Παιδείας κατά την επίσκεψη του στο ΣΔΕ των Φυλακών Κορυδαλλού, είναι αποφασισμένος να επεκτείνει και να ενισχύσει αυτόν τον θεσμό, αφού όπως τόνισε τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας δεν είναι μόνο για να παρέχουν στείρα μόρφωση στους κρατουμένους αλλά και να βοηθούν την καλλιέργεια της ψυχής και της προσωπικότητας τους, απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλότερη επανένταξή τους στην κοινωνία, όταν αποφυλακιστούν.

 

 

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ