Εκδήλωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Γιαννιτσών με τη συμμετοχή σχολείων από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης Καθηγητή Κωνσταντίνου Κουσκούκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου στα Γιαννιτσά, η 5η Ευρωπαϊκή Απολογιστική συνάντηση «Ενεργοί Πολίτες για την Ευρώπη» στο πλαίσιο υλοποίησης Προγράμματος Grundtvig.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Γιαννιτσών, συμμετείχαν εκπρόσωποι των σχολείων:

-Federation des Laiques des Cotes d’ Armor – Saint Brieux (Γαλλία)
-Centro Territorial C.T.I. Ignatio Buttita – Bagheria Palermo (Ιταλία)
-Centro de Education de Personas Adultas –Paracuellos de Jarama (Ισπανία)
-Jonkopings folkhogskola –Jonkoping (Σουηδία)

Στον χαιρετισμό του ο Γ.Γ., τόνισε το ρόλο που παίζουν τα ΣΔΕ στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, στη βελτίωση της απασχόλησης , και στην κοινωνική συνοχή.
Παράλληλα, αναφερόμενος στο πρόγραμμα Grundtvig στο οποίο μετέχει και το ΣΔΕ Γιαννιτσών σημείωσε τη μεγάλη σημασία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην παροχή δυνατοτήτων στους ενηλίκους για τη βελτίωση των γνώσεων και των ικανοτήτων τους.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Γ.Γ. και ο Ισπανός συντονιστής του προγράμματος Guillermo Sanchez διαβουλεύτηκαν πάνω στα ζητήματα της διαδικασίας μετακίνησης των πολιτών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάντοτε στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής που χαράσσει η Εθνική Επιτροπή Δια Βίου Μάθησης και αφορά στο περίγραμμα των επαγγελματικών προσόντων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό Πέλλας, ο Γ.Γ. επιθεώρησε τις δομές τις Δια Βίου Μάθησης, ενημερώθηκε για την εκπαιδευτική δραστηριότητα και είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς.
 

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ