Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης Καθηγητή Κωνσταντίνου Κουσκούκη πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κορυδαλλού

Η Τρίτη, 24 Μαρτίου, ήταν μια ξεχωριστή μέρα για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) των Φυλακών Κορυδαλλού. Η γιορτή που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση, το Σύλλογο Καθηγητών και τους Εκπαιδευόμενους, δεν προκάλεσε μόνον συγκίνηση σε όσους την παρακολούθησαν, αλλά ήταν και μια ακόμη απόδειξη του σημαντικού έργου που πραγματοποιείται στο ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης, που μετέφερε στη Διεύθυνση, στους Καθηγητές και στους Εκπαιδευόμενους τον χαιρετισμό και τη συμπαράσταση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου στο σημαντικό έργο τους.

Ο ΓΓ μιλώντας για το πνεύμα της επετείου της 25ης Μαρτίου, τόνισε στους παρευρισκομένους την ανάγκη να αντλήσουμε διδάγματα από την Επανάσταση του 1821 και τόνισε τη μεγάλη σημασία δια βίου μάθησης, της συνεννόησης και του διαλόγου για μια καλύτερη Ελλάδα. Οι σημερινοί αγώνες είναι ειρηνικοί, αλλά είναι εξίσου σημαντικοί, αφού αφορούν τη μόρφωση, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και την παιδεία.

Το ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού και η Επιμόρφωση των Κρατουμένων

Το Σ.Δ.Ε. των Φυλακών Κορυδαλλού είναι ένα από τα 6 ΣΔΕ της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του ΥΠ.Ε.Π.Θ. που λειτουργούν σε φυλακές. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στις φυλακές της Λάρισας, των Διαβατών Θεσσαλονίκης, του Ελαιώνα Θηβών, του Δομοκού και των Τρικάλων.

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για την προώθηση της δια βίου μάθησης και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, τη βελτίωση της απασχολησιμότητας και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στο οικονομικό, κοινωνικό, πολιτισμικό και πολιτικό γίγνεσθαι, δίνει στους κρατουμένους διεξόδους για την κοινωνική και επαγγελματική τους επανένταξη, μετά την έκτιση της ποινής τους.

Κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2004 - 2008, επωφελήθηκαν από τα προγράμματα της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. 11.078 κρατούμενοι (αύξηση 502%) έναντι 1.840 κατά την περίοδο 2000 – 2004

Ειδικότερα:
Από τα Σ.Δ.Ε. αποφοίτησαν 585 κρατούμενοι
Από τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων πήραν πιστοποιητικό εκπαίδευσης 10.100 κρατούμενοι
Από τις Σχολές Γονέων πήραν πιστοποιητικό επιμόρφωσης 126 κρατούμενοι
Από τις Νομαρχιακές Επιτροπές Λαϊκής Επιμόρφωσης πήραν πιστοποιητικό επιμόρφωσης 267 άτομα

Ο σχεδιασμός της ΓΓΔΒΜ, προβλέπει για τις εκπαιδευτικές περιόδους 2008 – 2012 50.000 θέσεις εκπαίδευσης διαθέσιμες σε κρατούμενους.
Το ΥΠΕΠΘ, μέσω της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης μετέχει στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να αντιμετωπισθούν τα συσσωρευμένα από χρόνια προβλήματα του Σωφρονιστικού Συστήματος.
 

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ