Ομιλία του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Δ.Β.Μ. Καθηγητή Κωνσταντίνου Κουσκούκη σε εσπερίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με θέμα «Η δια βίου μάθηση σε επαγγελματίες»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.) εσπερίδα με θέμα «Η δια βίου μάθηση σε επαγγελματίες».

Στην εκδήλωση, που οργάνωσε το Ε.Ε.Θ., κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δ.Β.Μ. Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης .
Στην ομιλία του ο κ.Κουσκούκης τόνισε τον σημαντικό ρόλο που παίζει η δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση στη βελτίωση της απασχόλησης, ενώ παρουσίασε τα προγράμματα και τις βασικές δράσεις της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Δεσμεύτηκε ακόμη ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Ελλάδα να εναρμονισθεί με τις κοινοτικές προοπτικές της Δια Βίου Μάθησης και ειδικότερα στο πεδίο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν επίσης οι εκπαιδευτικές δράσεις που οργανώνει το Ε.Ε.Θ. σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών και Επιχειρηματιών.
 

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ