Ημερίδα Ενημέρωσης των Διευθυντών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας - 14 Μαρτίου 2011

Η ημερίδα Ενημέρωσης των Διευθυντών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Μαρτίου από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε) στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή. Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Αναπληρωτής Υπουργός κ. Φώφη Γεννηματά, ο Γενικός Γραμματέας Δια Βιου Μάθησης κ. Ευθύμιος Μπάκας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ι.Δ.ΕΚ.Ε., κ. Ιωάννης Γαληνέας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. κ Παναγιώτης Καπούλας.

«Ο ρόλος των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας δεν περιορίζεται στην απόκτηση απλά του απολυτήριου Γυμνασίου, είναι κάτι περισσότερο, είναι κάτι διαφορετικό και ουσιαστικό. Θέλουμε να επανασυνδέσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν μπόρεσαν να τελειώσουν το σχολείο, με τον χώρο της εκπαίδευσης και της γνώσης. Θέλουμε να δώσουμε νέες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, με την απόκτηση νέων δεξιοτήτων» τόνισε η κ. Γεννηματά στο χαιρετισμό της.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ο κ. Κόκκος – Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Δια Βίου Μάθησης και ο κ. Βεργίδης- Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών, εισηγήθηκαν σε θέματα σχετικά με την εκπαίδευσης ενηλίκων και το πρόγραμμα σπουδών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.
Επίσης, συζητήθηκαν διοικητικά, οικονομικά και διαχειριστικά ζητήματα με σκοπό την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων.

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ