Αναζητώντας τον κρυμμένο θησαυρό των βιβλίων - Στου Φιλοπάππου (7/4/2013)

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 Ημερομηνία Δημοσίευσης

 

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 και ώρες 11-13.30 οργανώνεται δράση για παιδιά και γονείς στου Φιλοπάππου και την Πνύκα.  Η δράση οργανώνεται από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε συνεργασία με την Α΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και το bookbook.gr.  Αποτελεί δράση του Διαγενεακού προγράμματος, για γονείς και παιδία "Διαβάζουμε μαζί", που υλοποιεί το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης.  

Γονείς και παιδιά θα πάρουν μέρος σε μια διαδρομή με διαδοχικές δραστηριότητες για τη φύση και την πόλη, με αφορμή βιβλία αλλά και τον ίδιο τον χώρο, με τη βοήθεια εθελοντών συνεργατών που θα τους περιμένουν. Σε κάθε σταθμό της διαδρομής θα λύνουν ένα μικρό μυστήριο, θα ερευνούν, θα δημιουργούν μαζί.

Η δράση εντάσσεται στο Διαγενεακό Πρόγραμμα «Διαβάζουμε μαζί», που υλοποιεί το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.

Συμπράττουν το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων και ομάδα από το πρόγραμμα Ακαδημία Πλάτωνος - «Πολιτισμός και Δημιουργία».

Σημείο συνάντησης: Είσοδος χώρου Φιλοπάππου από τον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου (Αγ. Δημήτρης Λουμπαρδιάρης), τέρμα λεωφορείου 230, ώρα 11:00

  • Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: καθημερινά, 10 πμ - 6 μμ, στο τηλέφωνο 210.88.46.590
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ