3.15. Καταβολή διδάκτρων και εξέταστρων

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 Ημερομηνία Δημοσίευσης

1. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σύμφωνα με τις προβλέψεις της παραγράφου 1.13.6. Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο ή η πρώτη δόση των διδάκτρων πρέπει να καταβάλλεται πριν την έναρξη του εξαμήνου κατάρτισης.

2. Η μη καταβολή των διδάκτρων κάθε εξαμήνου, συνεπάγεται τη μη εγγραφή του υποψηφίου για κατάρτιση στο εξάμηνο αυτό.

3. Με απόφαση του Υπουργού ΠΑΙ.Θ.Π.Α. ύστερα από εισήγηση των Περιφερειακών Συμβουλίων, δύνανται να απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής διδάκτρων καταρτιζόμενοι που οι οικογένειες τους διαμένουν μόνιμα σε περιοχές που έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (π.χ. σεισμόπληκτες, πλημμυροπαθείς, πυροπαθείς), και για όσο χρόνο κρίνεται κατά περίπτωση απαραίτητο.

4. Σε περίπτωση επανάληψης της παρακολούθησης Θ.Ε., λόγω απουσιών ή μειωμένης επίδοσης, καταβάλλονται δίδακτρα για κάθε Θ.Ε. ανά εξάμηνο. Στην περίπτωση αυτή δεν καταβάλλονται εξέταστρα.

5. Τα δίδακτρα της ανωτέρω παραγράφου καταβάλλονται πριν από την έναρξη του εξαμήνου κατάρτισης, με αίτηση επαναπαρακολούθησης του καταρτιζομένου.

6. Σε περίπτωση επανεξέτασης Θ.Ε. εξαμήνου χωρίς επαναπαρακολούθηση, για οποιονδήποτε λόγο, καταβάλλονται εξέταστρα από τον καταρτιζόμενο.

7. Τα εξέταστρα καταβάλλονται, πριν από την έναρξη της εξεταστικής περιόδου, με αίτηση του καταρτιζόμενου για συμμετοχή του στην επανεξέταση.

 

 

Σχόλια   

 
+1 #2 ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 21-05-2013 09:55
Να στρογγυλοποιηθο ύν όλα τα ποσά προς τα κάτω-που ισχύουν από τη μετατροπή των ΔΡΧ σε EYΡΩ.. (Δίδακτρα, επανεξέταση, κ.λπ)
Παράθεση
 
 
0 #1 ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΤΣΙΚΑΣ 16-05-2013 11:30
ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 300,00ΕΥΡΩ.
ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΑΙ ΤΟ 40% ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ.
ΤΟ 30% ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 30% ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΣΤΟ Ι.Ε.Κ. ΛΑΜΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΑΜΗΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ .
ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ 50% ΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ , ΚΑΘΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ. ΣΤΑ Ι.Ε.Κ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ .
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ