3.13. Αποφοίτηση

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 Ημερομηνία Δημοσίευσης

1. Ο καταρτιζόμενος αποφοιτά, εφόσον δεν υποχρεούται σε επαναφοίτηση Θ.Ε., κατά τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 3.9 ανωτέρω, και η τελική βαθμολογία του σε κάθε Θ.Ε. είναι τουλάχιστον δέκα (10).

2. Εάν υστερεί σε μία μόνο Θ.Ε., ενώ ο γενικός μέσος όρος βαθμολογίας (Γ.Μ.Ο.Β.) του σε όλες τις Θ.Ε. του εξαμήνου, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που υστέρησε, είναι τουλάχιστον δέκα (10) πλήρες, ο καταρτιζόμενος υποχρεούται να επανεξεταστεί στη Θ.Ε. που υστέρησε, σε επόμενες εξεταστικές περιόδους μέχρις ότου η νέα βαθμολογία της τελικής εξέτασης είναι τουλάχιστον δέκα (10).

3. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο καταρτιζόμενος υποχρεούται να παρακολουθήσει μόνο τις Θ.Ε. του εξαμήνου, στις οποίες υστέρησε.

4. Εάν στο Ι.Ε.Κ. δε λειτουργεί τμήμα της ειδικότητάς του, τότε ισχύουν οι διατάξεις της παραγράφου 3.9.

Σχόλια   

 
+1 #5 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΟΚΑΝΑΣ 20-05-2013 18:30
Πρόβλημα με τις επανεξετάσεις υπάρχει στους καταρτιζόμενους που μένουν σε 2 μαθήματα και έχουν τελειώσει το Δ'εξάμηνο. Ίσως θα μπορούσε να προβλέπεται μία έκτακτη εξεταστική το αμέσως ερχόμενο Σεπτέμβριο, προκειμένου να μη χάνουν ένα ολόκληρο εξάμηνο μέχρι το Φεβρουάριο, που μέχρι σήμερα μπορούσαν να επαναεξεταστούν .
Παράθεση
 
 
+2 #4 ΠΕΤΡΟΒΑΣ ΝΙΚΟΣ 20-05-2013 14:17
Ελεύθερη πρόσβαση στα ΤΕΙ της αντίστοιχης ειδικότητας με αφαίρεση όσων μαθημάτων έχουν κοινό περιεχόμενο και ίδιες πιστωτικές μονάδες. Είναι μικρός ο αριθμός σπουδαστών που επιθυμούν κάτι τέτοιο και έτσι δεν θα υπάρχει κανένα απόλυτος πρόβλημα υπερπληθυσμού στα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα που να έχει τόσο απογοητευτικό σύστημα ως προς την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Παράθεση
 
 
+2 #3 ΠΙΚΟΥΛΑΣ 20-05-2013 13:26
συμφωνω απολυτα με το συναδελφο Κο Κατη .Αλλωστε εδω και ετη ακουγεται αυτη η δυνατοτητα για αποφοιτους ΙΕΚ αλλα δεν υλοποιηθηκε ποτε. Με δεδομενο την ποιοτητα των εκπαιδευτων Δ ΙΕΚ αυτη πρεπει να περασει και στην αναγνωριση των προσοντουχων πιστοποιημενων αποφοιτων μας
Παράθεση
 
 
+3 #2 Κατής Ασημάκης 17-05-2013 11:44
Να εξεταστεί η δυνατότητα, όλοι οι απόφοιτοι μεταλυκειακών ειδικοτήτων να εισάγονται μετά την άμεση πιστοποίησή τους(τον αμέσως επόμενο Σεπτέμβριο)σε αντίστοιχο τμήμα ΑΤΕΙ, χωρίς επιπλέον εξετάσεις και με απαλλαγή σε κάποια εισαγωγικά μαθήματα.!!
Εάν δεν θεσπιστεί αυτό, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος απο τον άτυπο-άδολο ανταγωνισμό με τα νέα τεχνολογικά λύκεια, όπου οι φοιτώντες 4 συνολικά έτη θα εισάγονται αυτομάτως σε ΑΤΕΙ. Η πλειονότητα των εγγραφών των αποφοίτων λυκείων θα εξαφανισθεί απο την ατζέντα των ΙΕΚ.
Παράθεση
 
 
+1 #1 ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 17-05-2013 10:09
- Εφόσον δοθεί η δυνατότητα "μεταφοράς" δύο (2) μαθημάτων, να μπορεί και στο Δ΄εξάμηνο ο καταρτιζόμενος να μπορεί να επανεξεταστεί σε -2- μαθήματα όπυ υστέρησε.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ