3.12. Χαρακτηρισμός Φοίτησης

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 Ημερομηνία Δημοσίευσης

1. Η φοίτηση είναι υποχρεωτική για όλες τις Θ.Ε.

2. Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση σε κάθε Θ.Ε., στην οποία ο καταρτιζόμενος σημείωσε αριθμό ωριαίων απουσιών μικρότερο ή ίσο του 20% του συνόλου των προβλεπομένων ωρών διδασκαλίας της Θ.Ε. κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, στρογγυλοποιούμενο στον πλησιέστερο ακέραιο αριθμό.

3. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και ύστερα από τεκμηριωμένη εισήγηση της Διοίκησης του Ι.Ε.Κ. το προαναφερθέν όριο μπορεί να αυξάνεται κατά 5% ανά Θ.Ε., αλλά σε καμία περίπτωση το σύνολο των απουσιών όλων των Θ.Ε. στο εξάμηνο κατάρτισης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20% του συνόλου των προβλεπομένων ωρών κατάρτισης.

4. Σε κάθε άλλη περίπτωση η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής.

5. Ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των καταρτιζομένων γίνεται μετά τη λήξη της διδασκαλίας των Θ.Ε. του εξαμήνου. Η Διοίκηση του Ι.Ε.Κ. ανακοινώνει τα αποτελέσματα του χαρακτηρισμού της φοίτησης στους καταρτιζόμενους, την επομένη της λήξης της διδασκαλίας των Θ.Ε. του εξαμήνου.

6. Εάν κατά την διάρκεια του εξαμήνου, κάποιος καταρτιζόμενος συμπληρώσει αριθμό απουσιών μεγαλύτερο του 25% του συνόλου των προβλεπομένων ωρών του εξαμήνου, ανά Θ.Ε., η Διοίκηση του Ι.Ε.Κ. με πράξη του Διευθυντή διακόπτει πάραυτα τη φοίτησή του. Σε περίπτωση καταρτιζόμενου, υπόχρεου στρατιωτικής θητείας, ενημερώνεται το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο.

7. Ο καταρτιζόμενος δεν έχει δικαίωμα προσέλευσης στις τελικές εξετάσεις του εξαμήνου κατάρτισης των Θ.Ε., στις οποίες η φοίτησή του χαρακτηρίστηκε ως ανεπαρκής. Τις Θ.Ε. αυτές υποχρεούται να παρακολουθήσει εκ νέου, χωρίς δικαίωμα εγγραφής του στο επόμενο εξάμηνο.

8. Καταρτιζόμενος στο αρχικό εξάμηνο κατάρτισης του οποίου η φοίτηση σε όλες τις Θ.Ε. χαρακτηρίζεται ανεπαρκής, υποχρεούται, προκειμένου να επανεγγραφεί, να επανεπιλεγεί με τις διαδικασίες της απόφασης αυτής.

 

 

Σχόλια   

 
+3 #5 Σπυράτου Αικατερίνη 24-05-2013 05:38
1.Είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο αριθμός απουσιών σε ειδικές περιπτώσεις καταρτιζομένων (εργαζόμενοι -λόγοι υγείας -αδυναμία προσέλευσης λόγω καιρικών συνθηκών)
2.Nα επιτραπεί ένας καταρτιζόμενος να συνεχίσει την κατάρτισή του αν υστερήσει βαθμολογικά μεχρι 2 μαθήματα ,διότι διαφορετικά διακόπτεται η κατάρτισή του μιας και στα περιφερειακά ΙΕΚ δεν υπάρχει αντίστοιχη ειδικότητα να ενταχθεί
Παράθεση
 
 
+2 #4 ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΤΙΝΟ 22-05-2013 09:05
Εδώ θα μπορούσε να προστεθεί μια παράγραφος για κάποια κατηγορία καταρτιζόμένων οι οποίοι ευρίσκονται στο όριο επιτρεπομένων απουσιών και τις ξεπερνούν κατα το ήμισυ (των επιτρεπομένων, δηλαδή φθάνουν στο 30-37,5% ωρών απουσίας, επί των συνολικά προβλεπομένων διδακτικών ωρών). Πρόκειται κυρίως για καταρτιζόμενους που είτε εργάζονται, είτε επικαλούνται την εργασία ως "άλλοθι" για τις πολλές απουσίες τους.Για αυτούς θα μπορούσε να προβλέπεται, οικονομικά ενταγμένη στα δίδακτρα που ήδη έχουν καταβάλει, η είσοδος σε μια mini διαδικτυακή πλατφόρμα τύπου e-learning, που θα καλύπτει διδακτικά ένα 25% με επικεφαλίδες, περίληψη και head lines του προβλεπομένου προγράμματος σπουδών, και μέσω αυτής της εμπειρίας, αφενός θα εξοικειώνονταο στο σύστημα e-learning, αφετέρου θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να μη χάσουν το εξάμηνο και τα χρήματα που έχουν πληρώσει.
Παράθεση
 
 
+4 #3 ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 15-05-2013 09:05
- Να διαγραφεί η παράγραφος ΄6΄. Ο χαρακτηρισμός της φοίτησης γίνεται με ενιαία πράξη στο τέλος κάθε εξαμήνου.
- Να αυξηθούν τα όρια 20% και 25% κατά 5%.
- Να επιτραπεί ο καταρτιζόμενος να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα του επόμενου εξαμήνου εφόσον υστέρησε βαθμολογικά, έως ΔΥΟ μαθήματα.
Παράθεση
 
 
+3 #2 ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΥΡΙΔΗΣ 14-05-2013 10:49
Θα ήταν εφικτό και χρήσιμο να δύναται ένας καταρτιζόμενος για μέχρι δύο θεματικές ενότητες να παρακολουθεί τον Σεπτέμβριο ταχύρυθμο πρόγραμμα με τελικές εξετάσεις και με δική του εξολοκλήρου επιβάρυνση, εφόσον κανει απουσίες μέχρι 30%.
Παράθεση
 
 
+3 #1 ΠΙΚΟΥΛΑΣ 13-05-2013 12:27
απαιτείται αναθεωρηση προς τα επανω του 25% για ειδικες κατηγοριες καταρτιζομένων πχ ανεργοι γονεις εργαζομενοι καταρτιζόμενοι, προβλήματα υγείας , διότι ας μην ξεχνλαμε τα ΙΕΚ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΙΑ ΟΧΙ ΔΙΠΛΩΜΑ
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ