1.14. Υπευθυνότητες - Διαφάνεια

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 Ημερομηνία Δημοσίευσης

1. Η παροχή Α.Ε.Κ. διέπεται από θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο τέτοιο, που επιτρέπει τη διάκριση ρόλων και αρμοδιοτήτων, την αποκεντρωμένη εκτέλεση των διαδικασιών λειτουργίας και διαχείρισης των Ι.Ε.Κ. και της λήψης αποφάσεων, με ταυτόχρονη διασφάλιση της ελεγχόμενης έκδοσης του εκπαιδευτικού πλαισίου και των ειδικών όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας και διαχείρισης από την Κεντρική Διοίκηση.

2. Πιο συγκεκριμένα, κατά την παροχή της Α.Ε.Κ. από τα δημόσια Ι.Ε.Κ., το γενικό πλαίσιο υπευθυνοτήτων, σύμφωνα με το ισχύον κάθε φορά θεσμικό πλαίσιο, έχει ως εξής

(α) Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.: Λαμβάνει αποφάσεις και θεσμοθετεί το εκπαιδευτικό πλαίσιο, τις διαδικασίες οργάνωσης και λειτουργίας των Ι.Ε.Κ. και τα δίδακτρα.

(β) Γ.Γ.Δ.Β.Μ.: Διαμορφώνει και εποπτεύει την εφαρμογή του εκπαιδευτικού πλαισίου από τις Περιφέρειες.

(γ) Περιφέρειες: Οργανώνουν και λειτουργούν τα Ι.Ε.Κ. ευθύνης τους, στη βάση του ισχύοντος θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου και μέσω των αρμόδιων οργάνων (Περιφερειακό Συμβούλιο, Π.Ε.Ε.Κ., Υπηρεσιακές Μονάδες Δ.Β.Μ., Διοίκηση Ι.Ε.Κ.)

3. Επιπλέον, οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε όλα τα στάδια και όλες τις φάσεις σχεδιασμού, οργάνωσης και παροχής της Α.Ε.Κ., μέσω των δημοσίων Ι.Ε.Κ. δημοσιοποιούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, διασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη διαφάνεια του συστήματος της Α.Ε.Κ.

 

 

Σχόλια   

 
+2 #1 Αθανάσιος Γαλλής 23-05-2013 14:48
Δεν ξερω αν είμαι στο σωστή θεματική ενότητα αλλά θέλω να κάνω το παρακάτω σχόλιο- προβληματισμό. Αν κατάλαβα καλά, από 30/6/2013 το ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα πάψει να είναι ο οικονομικός διαχειριστής των ΔΙΕΚ, δηλ. πρακτικά ένας μήνας. Στην συνέχεια θα αναλάβει την οικονομική διαχείριση των ΔΙΕΚ η Περιφέρεια.Φοβα μαι ότι δεν το έχουν συνειδοτοποιήσε ι αυτό στην περιφέρεια. Πως θα γίνονται οι πληρωμές λειτουργικών δαπανών, πως θα πληρώνονται οι εκπαιδευτές? Ποιό ηλεκτρονικό σύστημα θα χρησιμοποιηθεί? πως θα γίνει η επιλογή εκπαιδευτών? Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ είχε εμπειρία από εκπαίδευση ενηλίκων αφού συμπεριλάμβανε το ΙΔΕΚΕ. Στην περιφέρεια το τμήμα επιμόρφωσης ξέρει? Επειδή ορισμένοι από εμας ζήσαμε ως Δ/ντες την εμπειρία κλεισίματος ΟΕΕΚ, μετάβαση στο ΙΔΕΚΕ και στην συνέχεια στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, με αλλαγές σε τρόπους πληρωμής, συμβάσεων, δαπάνες σχολ. επιτροπών, ΙΚΑ πρακτικής κλπ. φοβάμαι ότι θα βιώσουμε τα ίδια και ίσως χειρότερα. Παρεπιπτόντως τι θα γίνει με την Πάγια Προκαταβολή του ΙΕΚ ?
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ