1.12. Παροχή κινήτρων και αναγνώριση

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 Ημερομηνία Δημοσίευσης

1. Για την προώθηση της Α.Ε.Κ. στο πλαίσιο και της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής, στους καταρτιζόμενους των Ι.Ε.Κ. παρέχονται:

(α) κίνητρα εγγραφής ή συνέχισης των σπουδών σε προγράμματα Α.Ε.Κ. με τη μορφή της επιδότησης των διδάκτρων ή της επιδότησης των εξέταστρων πιστοποίησης κ.α., με γεωγραφικά, εισοδηματικά, κοινωνικά και άλλα κριτήρια και

(β) έπαινοι / βραβεύσεις με κριτήρια σχετιζόμενα αποκλειστικά με την επίδοση στις σπουδές τους.

2. Οι ακριβείς όροι και προϋποθέσεις για την παροχή των κινήτρων και την χορήγηση των επαίνων / βραβεύσεων καθορίζονται με αποφάσεις του Υπουργού ΠΑΙ.Θ.Π.Α., οι οποίες εφαρμόζονται από τα κατά τόπους Ι.Ε.Κ.

Σχόλια   

 
+16 #5 Πέτρος Καραστάθης 22-05-2013 10:25
1.12.Τα ΙΕΚ για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη όλων των νέων - και όχι μόνο των αποτυχόντων να εισαχθούν στα ΑΕΙ,ΤΕΙ - και να τους προσελκύσουν, πρέπει να αναβαθμισθούν ποιοτικά.
Η αναβάθμιση θα επιτευχθεί πρωτίστως με τη βελτίωση της παρεχόμενης κατάρτισης, με το καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ειδικοτήτων και με τη παροχή στους αποφοίτους της δυνατότητας πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η προσέλκυση καταρτιζόμενων εξαρτάται επίσης από την σωστή προβολή των ΙΕΚ. Η ΓΓΔΒΜ ή το ΙΝΕΔΙΒΙΜ πρέπει να σχεδιάσει και να αναπτύξει ένα κεντρικό πρόγραμμα προβολής των ΙΕΚ σε πανελλαδικό επίπεδο το οποίο σήμερα είναι ανύπαρκτο. Στη συνέχεια αυτό το κεντρικό πρόγραμμα το κάθε ΙΕΚ θα το εξειδικεύσει αναλόγως των χαρακτηριστικών του (περιοχή, ειδικότητες κλπ).
Προς επίρρωση των παραπάνω ας παρατηρήσουμε την προβολή που τυγχάνουν τα ΣΔΕ σε σχέση με τα δημόσια ΙΕΚ. (Και για τα ΙΕΚ και για τα ΣΔΕ υπεύθυνοι φορείς είναι η ΓΓΔΒΜ και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ)
Παράθεση
 
 
+17 #4 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ 20-05-2013 14:38
Θα πρέπει να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση των σπουδών των αποφοίτων ΙΕΚ σε περιφερειακά Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ σε τομέα ανάλογο του τομέα αποφοίτησης.
Οι πιστοποιημένοι απόφοιτοι των ΙΕΚ θα πρέπει να μπορούν να συνεχίσουν σπουδές, με ειδικό ποσοστό οι αριστούχοι στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ και με κατατακτήριες εξετάσεις οι υπόλοιποι πιστοποιημένοι με χαμηλότερες βαθμολογίες.
Άλλωστε το πρόγραμμα κατάρτισης των ΙΕΚ είναι αρκετά πλούσιο σε όγκο και εύρος γνώσεων πάνω στα αντικείμενα κατάρτισης και για 14 εβδομάδες ανά εξάμηνο χωρίς να έχει χαθεί καμία ώρα.
Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ θα πρέπει να μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους γιατί αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη του διεθνούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος γνώσης και εργασίας.
Παράθεση
 
 
+18 #3 ΠΕΤΡΟΒΑΣ ΝΙΚΟΣ 20-05-2013 14:15
Αυτό που λέει ο Χρήστος από πάνω. Είναι το σημαντικότερο όλων. Ελεύθερη πρόσβαση στα ΤΕΙ της αντίστοιχης ειδικότητας με αφαίρεση όσων μαθημάτων έχουν κοινό περιεχόμενο και ίδιες πιστωτικές μονάδες. Είναι μικρός ο αριθμός σπουδαστών που επιθυμούν κάτι τέτοιο και έτσι δεν θα υπάρχει κανένα απόλυτος πρόβλημα υπερπληθυσμού στα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας.
Παράθεση
 
 
+15 #2 ΠΑΛΙΑΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 16-05-2013 08:36
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΕΚ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
Παράθεση
 
 
+3 #1 ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤ 16-05-2013 06:40
Όσοι δεν είμαστε επαγγελματίες της εκπαίδευσης, και υποθέτω ότι με τα αρχικά ΑΕΚ δεν υπονοείτε η ομάδα, πως να το αναπτύξω το ακρωνύμιο ώστε να καταλάβω τι λέει ο κανονισμός;
Μήπως θα ήταν καλύτερα να αναγράφετε μια φορά σε πλήρη ανάπτυξη και στην επανάληψη το ακρωνύμιο για να βγάζουμε και νόημα;
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ