1.9. Κινητικότητα

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 Ημερομηνία Δημοσίευσης

1. Τα δημόσια Ι.Ε.Κ. είναι δυνατό να συμμετέχουν σε προγράμματα κινητικότητας, μέσω των οποίων οι καταρτιζόμενοι είναι δυνατό να μετακινηθούν για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε για κατάρτιση είτε και για πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις.

2. Οι απόφοιτοι των Ι.Ε.Κ. μέσω της σύνδεσης του τίτλου σπουδών και των προσόντων που αποκτούν από το Ι.Ε.Κ., με πιστωτικές μονάδες και με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων εξασφαλίζουν πρόσβαση σε ποικίλες διαδρομές μάθησης ή σε ποικίλες αγορές εργασίας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

3. Η ολοκληρωμένη και επιτυχής παρακολούθηση μεμονωμένων Θ.Ε. της Α.Ε.Κ. παρέχει συγκεκριμένο αριθμό πιστωτικών μονάδων σύμφωνα με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και μπορεί να οδηγήσει σε πιστοποιημένο προσόν, με βάση το σύστημα πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

 

 

Σχόλια   

 
+1 #5 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΟΣ 24-05-2013 11:19
1. ...Τα Δημόσια ΙΕΚ υποχρεωτικά συμμετέχουν σε προγράμματα κινητικότητας...
2....ποικίλες διαδρομές μάθησης... να γίνει ποιό συγκεκριμένο τουλάχιστον σε βασικές διαδρομές...
3. ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ η μεμονομένη επιτυχής παρακολούθηση Θ.Ε. γιατι ακυρώνει τον χαρακτήρα των ΙΕΚ....
Παράθεση
 
 
+6 #4 Πέτρος Καραστάθης 22-05-2013 10:03
1.9. Κινητικότητα
Υπηρεσίες στους καταρτιζόμενους - Διασύνδεση με την αγορά εργασίας
α) Επί εποχής Ο.Ε.Ε.Κ. και για την απορρόφηση των αποφοίτων των Ι.Ε.Κ. στην αγορά εργασίας, λειτουργούσαν στα Ι.Ε.Κ ορισμένων πόλεων τα Γραφεία Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας (ΓΕΑΣ). Τα ΓΕΑΣ λειτουργούσαν ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των καταρτισθέντων αποφοίτων και των επιχειρήσεων και επεδίωκαν την απορρόφηση των αποφοίτων από την αγορά εργασίας σε επίπεδο πρακτικής άσκησης και κυρίως σε επίπεδο μόνιμης απασχόλησης .Υπεύθυνος ΓΕΑΣ ορίζονταν ένας από τους αποσπασμένος εκπαιδευτικός στο ΙΕΚ.
β) Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, σήμερα, προσλαμβάνουν (με σύμβαση μίσθωσης έργου) Συμβούλους Σταδιοδρομίας με καθήκοντα ανάλογα των υπευθύνων των ΓΕΑΣ που προαναφέρθηκαν.
Πρόταση : Να προβλεφθεί η παροχή αυτής της υπηρεσίας στους καταρτιζόμενους είτε με τη μορφή των ΓΕΑΣ είτε με τη μορφή των Συμβούλων Σταδιοδρομίας.
Παράθεση
 
 
+3 #3 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ 20-05-2013 14:28
Θα πρέπει να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση των σπουδών των αποφοίτων ΙΕΚ σε περιφερειακά Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ σε τομέα ανάλογο του τομέα αποφοίτησης.
Οι πιστοποιημένοι απόφοιτοι των ΙΕΚ θα πρέπει να μπορούν να συνεχίσουν σπουδές, με ειδικό ποσοστό οι αριστούχοι στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ και με κατατακτήριες εξετάσεις οι υπόλοιποι πιστοποιημένοι με χαμηλότερες βαθμολογίες.
Άλλωστε το πρόγραμμα κατάρτισης των ΙΕΚ είναι αρκετά πλούσιο σε όγκο και εύρος γνώσεων πάνω στα αντικείμενα κατάρτισης και για 14 εβδομάδες ανά εξάμηνο χωρίς να έχει χαθεί καμία ώρα.
Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ θα πρέπει να μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους γιατί αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη του διεθνούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος γνώσης και εργασίας.
Παράθεση
 
 
+4 #2 Σουλιώτης Δημήτρης 20-05-2013 07:37
Θέματα με μεγάλη αξία και σπουδαιότητα στα οποία έχουμε καθυστερήσει στην εφαρμογή τους. Θα πρέπει να δημιουργηθεί το θεσμικό πλαίσιο ως τμήμα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και της εφαρμογής του ECTS.
Παράθεση
 
 
+5 #1 Μαρία Κορύτσα 15-05-2013 12:49
Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μεμονωμένες θεματικές ενότητες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση των υπολοίπων της ειδικότητας.
Θα ήταν χρήσιμη η δυνατότητα δημιουργίας αυτοτελών θεματικών ενοτήτων, με ειδικό ενδιαφέρον και μικρότερης διάρκειας σε σχέση με τα ολοκληρωμένα προγράμματα των ειδικοτήτων (2 ή 4 εξαμήνων).
Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να ορισθούν δίδακτρα ξεχωριστά για κάθε θεματική ενότητα.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ