1.8. Αντιστοίχιση - Ισοτιμίες

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 Ημερομηνία Δημοσίευσης

1. Η αντιστοίχιση των αποκτηθέντων από την Α.Ε.Κ. προσόντων με αυτά που αποκτώνται από άλλο εκπαιδευτικό σύστημα ή σε άλλη χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης, επιτυγχάνεται μέσω της σύνδεσης του τίτλου σπουδών της Α.Ε.Κ. με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και μέσω της απόδοσης πιστωτικών μονάδων στις Θ.Ε. των προγραμμάτων σπουδών της Α.Ε.Κ.

2. Μέσω της ισοτιμίας του τίτλου σπουδών των Ι.Ε.Κ. με τίτλους σπουδών άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή / και άλλων εκπαιδευτικών συστημάτων διευκολύνεται ηπρόσβαση των ενδιαφερομένων σε ποικίλες διαδρομές εκπαίδευσης και κατάρτισης και σε ποικίλες αγορές εργασίας.

3. Επιπλέον, για τη σύνδεση της Α.Ε.Κ. με άλλα συστήματα τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, για τα οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί σύνδεση με πιστωτικές μονάδες, εξετάζεται το περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών και πραγματοποιείται αντιστοίχιση μεταξύ ειδικοτήτων, ώστε να είναι εφικτή η εισαγωγή στην Α.Ε.Κ. με τους ισχύοντες κάθε φορά όρους και προϋποθέσεις.

4. Η αντιστοίχιση των ειδικοτήτων της Α.Ε.Κ. με τις ειδικότητες άλλων συστημάτων τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, προκειμένου για την εισαγωγή στην Α.Ε.Κ., ανεξαρτήτως της σύνδεσης με πιστωτικές μονάδες ή μη, γίνεται με απόφαση του Υπουργού ΠΑΙ.Θ.Π.Α., ενώ η ισοτίμηση του τίτλου σπουδών της Α.Ε.Κ. με τους τίτλους σπουδών άλλων ιδρυμάτων ή συστημάτων γίνεται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

 

 

Σχόλια   

 
+11 #1 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΟΚΑΝΑΣ 20-05-2013 18:18
Το κίνητρο που θα πρέπει να δοθεί στους καταρτιζόμενους που λαμβάνουν την πιστοποίηση είναι η πρόσβαση στα ΤΕΙ. Αποτελεί πάγιο αίτημα των καταρτιζόμενων και νομίζω ότι κάποιος που συμμετέχει επιτυχώς στη διαδικασία πιστοποίησης, που μοιάζει με εκείνη των Πανελλαδικών, μπορεί να έχει θεμιτή αξίωση συνέχισης των σπουδών του. Αλλιώς δηλαδή μπορεί κανείς να βλέπει τα πράγματα στα 18, και άλλες επιλογές να θέλει να κάνει στα 20 μετά το ΙΕΚ. Δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή πρέπει να δίνονται πάντα. Εξάλλου, όπως γνωρίζουμε όλοι ο αριθμός των επιτυχόντων στην πιστοποίηση δεν είναι τόσο μεγάλος που να δημιουργεί προβλήματα στα ΤΕΙ.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ