1.6. Προγράμματα σπουδών - πιστωτικές μονάδες

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 Ημερομηνία Δημοσίευσης

1. Τα προγράμματα σπουδών των ειδικοτήτων της Α.Ε.Κ. διαμορφώνονται με βάση το περιεχόμενο των αντίστοιχων επαγγελματικών περιγραμμάτων, όπου αυτά υπάρχουν, ή με βάση τα απαιτούμενα επαγγελματικά προσόντα, αξιολογούνται δε και ανασκοπούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να είναι πάντοτε επίκαιρα και να διασφαλίζεται η πληρότητα και αξιοπιστία των μαθησιακών αποτελεσμάτων, στα οποία στοχεύουν.


2. Τα προγράμματα σπουδών συνδέουν τα μαθησιακά αποτελέσματα με Πιστωτικές Μονάδες, σε εφαρμογή του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και του ECTS (European Credit Transfer System), η απόδοση των οποίων επιτρέπει τόσο την αντιστοίχιση των αποκτούμενων προσόντων και την ισοτίμηση των τίτλων σπουδών όσο και την κινητικότητα μεταξύ διαφόρων εκπαιδευτικών συστημάτων και διαφόρων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3. Τα προγράμματα σπουδών των ειδικοτήτων της Α.Ε.Κ. διαμορφώνονται και εποπτεύονται ως προς την εφαρμογή τους από τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ.

4. Η πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών της Α.Ε.Κ. γίνεται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

 

 

Σχόλια   

 
-1 #3 ΠΑΝ ΒΟΥΓΛΑΝΗΣ 23-05-2013 15:40
ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤ ΑΙ ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΣΑΦΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΥΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ Η ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΥΛΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΝΑ ΤΥΧΗ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΝΑ ΕΙΣΑΓΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Γ' ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΑΜΗΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΥΠΙΚΑ.
Παράθεση
 
 
+5 #2 ΠΙΚΟΥΛΑΣ 14-05-2013 11:17
Χρειαζεται η σαφης επριγραφή των επαγγελματικών περιγραμματων , η αναβάθμιση των επ δικαιωμάτων των αποφοίτων ΙΕΚ .με το σημερινό καθεστώς ένας απόφοιτος ΕΠΑΛ , χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις αλλά ενδοσχολικές ,στις περισσότερες ειδικότητες έχει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τον απόφοιτο ΙΕΚ!!!Επιπλέον η ύλη των μαθημάτων και συνακόλουθα των εξετάσεων πιστοποιησης δεν μπορεί να είναι σχεδόν η υλη που διδασκεται στα Α ΤΕΙ ,να ληφθεί υπόψη ότι στα ΙΕΚ πολλοι καταρτιζόμενοι δεν κατάφεραν να πετυχουν σε μια οποιαδηποτε σχολή και δεν έχουν την ανάλογη μαθησιακή υποδομή να παρακολουθήσουν ύλες πανεπιστημιακές , που πολλοί εκπαιδευτές μας ομολογουν οτι και οι ίδιοι δεν έχουν κατανοήσει!
Παράθεση
 
 
-1 #1 ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 13-05-2013 09:26
Άμεση αναμόρφωση των περιγραμμάτων σπουδών. Τακτική ενημέρωση/αναμό ρφωσή τους.
Σύνταξη προγραμμάτων για ειδικότητες νεων τεχνολογιών
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ