1.4. Αναγνώριση - Επαγγελματικά Δικαιώματα

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 Ημερομηνία Δημοσίευσης

1. Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης αναγνωρίζεται ως τυπικό προσόν για διορισμό στο Δημόσιο και μοριοδοτείται σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π., με βάση τις ισχύουσες διατάξεις.

2. Τα επαγγελματικά δικαιώματα των κατόχων Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης αναγνωρίζονται με Προεδρικά Διατάγματα.

 

 

Σχόλια   

 
+14 #4 ΠΕΤΡΟΒΑΣ ΝΙΚΟΣ 20-05-2013 14:23
Ελεύθερη πρόσβαση στα ΤΕΙ της αντίστοιχης ειδικότητας με αφαίρεση όσων μαθημάτων έχουν κοινό περιεχόμενο και ίδιες πιστωτικές μονάδες. Είναι μικρός ο αριθμός σπουδαστών που επιθυμούν κάτι τέτοιο και έτσι δεν θα υπάρχει κανένα απόλυτος πρόβλημα υπερπληθυσμού στα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας. Είναι παρά πολύ σημαντικό για κάποια παιδιά που ασχολούνται σοβαρά και με ατελείωτο ζήλο με μία ειδικότητα να μην τους δίνεται η δυνατότητα για πρόσβαση στα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας. Ως παράδειγμα μπορεί να ληφθεί το σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας όπου κάτοχοι των αντίστοιχων διπλωμάτων έχουν είτε πρόσβαση σε πτυχίο bachelor είτε απευθείας είσοδο στο 3 και τελευταίο έτος του πτυχιακού προγράμματος.
Παράθεση
 
 
+4 #3 τζηκας γεωργιος 15-05-2013 22:04
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΑΦΗ ΕΠΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣΤΕ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΑ ΕΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΞΕΡΟΥΝ
Παράθεση
 
 
-1 #2 ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 14-05-2013 15:20
1. ....για διορισμό σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα......
1....μοριοδοτείται με τουλάχιστον 150 μόρια....
Παράθεση
 
 
+1 #1 Δημήτρης Κυριακός 14-05-2013 13:22
Θα υπάρξει αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων πιστοποιητικών επαγγελματικής κατάρτισης ; Η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων Διπλωμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης προκειμένου να απλουστευθεί πρέπει να γίνεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Παιδείας και του καθ' ύλην αρμόδιου Υπουργού. Η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων συνιστά περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία. Επίσης, πρέπει να ασκηθεί πίεση στους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε και το πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης να αποτελέσει τυπικό προσόν για το διορισμό στο Δημόσιο.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ